Gunoaiele din subsoluri sint adevarate focare de infectie!

Foarte multe dintre subsoluri blocurilor si cladirilor sint adevarate focare de infectie. Asociatiile de locatari si proprietarii amana curatenia pe motiv ca nu exista fonduri. Iar pana la declansarea unor adevarate epidemii nu mai este decat un singur pas. Umiditatea, molozul, gunoaiele, etc. au dus la aparitia sobolanilor, tantarilor, gandacilor sau carcalacilor de diverse marimi. Aceste spatii ajung, astfel, sa emane mirosuri greu de suportat si sa provoace leptospiroza, boli diareice de tot felul, tuberculoza, holera, lepra, encefalita, antrax, meningita, conjunctivita. Motiv pentru care curatenie si dezinfectarea subsolurilor nu ar mai trebui amanata nici cu o singura zi.

Gunoaiele din subsoluri sint adevarate focare de infectie in Bucuresti

Gunoaiele din subsoluri sint adevarate focare de infectie
Gunoaiele din subsoluri sint adevarate focare de infectie

Evacuarea subsolului de gunoaie si apa poate fi efectuata de asociatiile de locatari sau de proprietari. Dar procedura este greoaie si necesita foarte multe masuri de precautie. Asa ca, in cazul in care nu va permiteti sa coborati in astfel de spatii, puteti apela la o firma curatenie subsol Bucuresti care va asigura servicii complete de evacuare gunoi si moloz. Societatile au mijloacele necesare sa intervina in astfel de spatii si va pot lasa subsolul curate. Pentru cat timp, depinde numai de dumneavoastra. Cert este ca gunoaiele nu pot fi lasate la nesfarsit acolo pentru ca pot provoca boli grave, ce se pot solda chiar si cu decesul oamenilor.

Si, odata de a avut loc evacuarea si dezinsectia subsolurilor, aveti mare grija cum le intretineti. Eefectuati periodic controale si daca sesizati ca exista scurgeri, remediati-le de urgenta. De asemenea, ca asociatie de locatarii, trebuie sa impui tuturor persoanelor din bloc sa nu mai arunce gunoaiele la subsol. Si nici sa depoziteze in boxa toate lucrurile de care nu mai au nevoie. Daca aceste minime cerinte nu vor fi indeplinite, riscul apartiei gandacilor, sobolanilor si insectelor va creste vertiginos. Si, in doar cateva saptamani, subsolul va deveni iarasi un focar de infectie. In concluzie, totul tine de gradul de civilizatie al oamenilor si de dorinta acestora de a trai in conditii normale. Iar daca in bloc aveti un locatar care nu se poate abtine sa arunce gunoaie in subsol, va recomandam sa il dati pe mana autoritatilor. Va garantam ca o amenda usturatoare il va transforma in cel mai constiincios vecin.

La fel de alarmant este si faptul ca nici macar spitalele nu tine cont de normele de igiena. Spre exemplu, in urma cu doi ani, din incaperea unei unitati sanitare au fost evacuate peste 500 de tone de mizerie! Reziduurile si diversele materiale emanau un miros insuportabil, iar pana cand pacientii nu s-au plans de acest lucru, conducerea spitalului nu a luat atitudine. Astfel de situatii pot fi evitate. Este nevoie doar de curatarea subsolurilor la intervale scurte de timp, iar risul aparitiei daunatorilor si insectelor va fi minim. Pentru ca, asa cum spune si medicina, mai bine previi decat sa tratezi. Intrati periodic in subsol, degajati mizeria si totul va fi in regula. Iar daca nu doriti sa faceti acest lucru, firmele autorizate de pe piata abia asteapta sa va ofere ajutorul, chiar si daca este vorba de o curatenie in pod sau in garaj.

Lasă un răspuns